Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Perheiden retkipäivä

12/08

PERHEIDEN RETKIPÄIVÄ 12.8.2023

Lämpimästi tervetuloa! Kuvankaunis Matildanjärvi kutsuu kävelyretkelle Teijon kansallispuistoon tai vain nauttimaan luonnon keskellä olemisesta kodassa ja sen läheisyydessä.

Hirsikodan sijainti

Kota sijaitsee Teijon kansallispuistossa, Matildajärven pohjoisrannalla. Lähin parkkipaikka on Mikkossuolla, 700 metrin päässä kodasta. Teijon Luontokeskukselta patikointimatka kodalle on noin 2,3 kilometriä. Tarkastele Teijon kansallispuiston karttaa ja kodan sijaintia täältä! https://naturaviva.fi/fi_FI/hirsikota-matildanjarvella

Kodan varustelu

Kodassa on puulattia ja seinustoilla lampaantaljoilla varustetut penkit. Kodassa ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä. Kodan pihapiirissä on ulkovessa ja puuliiteri. Sirpa hoitaa vessapaperit ja vettä käsienpesua varten.

 

Matildanjärven kierros, Teijon kansallispuisto

TOPSUOSITELTU REITTI Vaativuusluokka Helppo

Pituus 5,5 km

Nousumetrit 27 m

Arvioitu kesto 2:30 h

Laskumetrit 27 m

Jos haluaa tehdä vain osan Matildanjärven kierroksesta perheenä, sen voi tehdä siten, että kävelee tuon 2,3 km ja sitten osallistuu yhteiseen ohjelmaan klo 16–17.00. Olen myöhäistänyt aloitusta siten, että on mahdollista ehtiä paikalle silti, vaikka osallistuisi ensin sapatin jumalanpalvelukseen. Kierroksen ehtii isompien lasten kanssa kiertää myös ennen yhteistä ohjelmaa tai myös sen jälkeen. Kota on auki alkaen klo 15.00.  

Nimensä mukaisesti tämä kävelyreitti seurailee Matildanjärven rantaviivaa. Useimmat kiertävät Matildanjärven kierroksen vastapäivään, ja niin reitti myös on viitoitettu. Kun kierrät reitin samaan suuntaan muiden kanssa, vältyt ruuhkalta ja vastaantulijoilta kapeilla pitkospuilla. Niillä kuljetaankin matkan varrella pitkä pätkä suomaastossa – etenkin Matildanjärven itäpuolella maasto on soista. Pitkospuiden jälkeen saavutaan kauniiseen kangasmetsään, jossa polku levenee erittäin tunnelmalliseksi metsäreitiksi. Välillä kuljetaan aivan järven rannassa.

Mathildedalin ruukkikylän lähistöllä Järven länsipäässä reitti kulkee 600 metriä tietä pitkin, Mathildedalin kylän läpi. Petri’s suklaapuoti ja kahvila saattaa olla vaikea ohittaa pysähtymättä, mutta jotkut siihenkin varmasti kykenevät   600 metrin tieosuuden jälkeen kierros jatkuu takaisin metsään. Matildanjärveä ja Puolakkajärveä yhdistävän kapean salmen, Väliojan yli kävellään puista siltaa, ja tämä kohta onkin eräs kauneimmista koko Matildanjärven kierroksella. 

 

Yhteinen ohjelma klo 16.00–17.00

Pientä ohjelmaa ja leikkejä kodan ympäristössä tai sisällä, jos ilma on sateinen.

 

Lettuja lisukkeineen

Lettutaikinat odottavat valmiina. Olen huomioinut erityisruokavaliot. Lettuja saa paistella kodalla mihin aikaan vain eli katsotte perheelle sopivan ajankohdan. Lapsi- ja perhetyön jaostot tarjoavat lettujen ja lisukkeiden lisäksi kuumaa juotavaa teetä, kahvia, kaakaota sekä vettä, mutta silti on hyvä olla myös omat vesipullot matkassa sekä omia eväitä.

ILMOITTAUTUMISET ja ruokarajoitetiedot: sirpa.iivari@adventtikirkko.fi viimeistään perjantaina 11.8.2023

Nähdään sapattina!

Ystävällisin terveisin,

Sirpa Iivari

0504680112

 

 

 

 

 

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
12/08

Tapahtumapaikka

Teijon kansallispuisto

Järjestäjät

Lanut.fi
Sirpa Iivari