Perheiden rukousviikko 1.-7.9.2024

TEEMANA: Suvaitsevaisen sydämen kasvattaminen: Erilaisten perheiden ymmärtäminen

Eri puolilla maailmaa on perheitä, joilla on merkittäviä haasteita, jotka tekevät heistä erilaisia kuin mitä saatetaan pitää normaaliin elämään kuuluvana. Tällä hetkellä monissa osissa maapalloa on käynnissä joukkomuutto eri syistä – sodan, jengiväkivallan, poliittisen ja uskonnollisen sorron, mahdollisuuksien puutteen ja köyhyyden vuoksi. On myös perheitä, joiden jäsenillä on oppimisvaikeuksia ja monia muita fyysisiä, emotionaalisia ja psykososiaalisia haasteita rotuun, etniseen alkuperään, kansallisuuteen ja kieleen liittyvien erojen lisäksi. Kristittyinä on tärkeää lähestyä tätä todellisuutta rakkaudella, myötätunnolla ja ymmärryksellä Jeesuksen Kristuksen opetusten ohjaamana. Kaksi keskeistä raamatunkohtaa, Joh. 13:35  ja Matt. 25: 40 tarjoavat perustan sille, miten tukea ja hyväksyä erilaisissa tilanteissa olevia perheitä yhteisössämme.

Joh. 13: 35 Jeesus julistaa: ”Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne.” Tässä jakeessa korostetaan, miten tärkeää on osoittaa rakkautta ja hyväksyntää toisia kohtaan riippumatta siitä, miltä heidän perheensä näyttää, kuulostaa tai mitä haasteita heillä on. Kristuksen seuraajina meitä kutsutaan ulottamaan rakkauttamme ja tukeamme kaikille perheille.

Varmuuden vuoksi Matteuksen 25:40 sanotaan: ” Kuningas vastaa heille: ’Totisesti: kaiken minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” Tämä kohta korostaa, miten tärkeää on huolehtia ja palvella niitä, jotka saattavat olla syrjäytyneitä tai haavoittuvia yhteisöissä, joissa elämme ja työskentelemme. Tarjoamalla tukea, resursseja ja ymmärrystä erilaisille perheille palvelemme viime kädessä Kristusta ja täytämme suuren käskyn (Matt. 22:37-39)

Jotta voimme palvella tehokkaasti erilaisia perheitä, on ratkaisevan tärkeää lähestyä heitä avoimin mielin ja halukkaasti kuunnellen ja oppien. Kun jätämme syrjään ennakkokäsitykset ja tuomiot – silloinkin, kun heidän käytäntönsä eivät ole sopusoinnussa sen kanssa, mitä uskomme totuudeksi – voimme paremmin arvostaa kunkin perheen erityislaatuisia haasteita ja vahvuuksia. Tämän tietoisuuden kautta voimme tarjota räätälöityä tukea ja ohjausta, joka auttaa perheitä kukoistamaan ja kasvamaan uskossaan.

Kristittyinä meidät on kutsuttu osoittamaan rakkautta, myötätuntoa ja hyväksyntää kaikille perheille riippumatta siitä, kuinka erilaisia ne ovatkaan. Ottamalla vastaan Joh. 13:35 ja Matt. 25:40  opetukset voimme luoda tervetulleeksi toivottavan ja kannustavan ympäristön,joka juhlistaa perheiden monimuotoisuutta yhteisöissämme ja heijastaa viime kädessä Kristuksen rakkautta maailmalle.

Rukoilemme, että tämä rukousviikon materiaali auttaa johdattamaan perheesi suurempaan ymmärrykseen, ystävällisyyteen, empatiaan ja myötätuntoon. Näin teistä tulee pohjimmiltaan Jumalan kädet, jalat ja sydän jokaiselle apua tarvitsevalle perheelle.

Pysykää rohkeina ja uskollisina.

Willie ja Elaine Oliver
Perhetyön johtajat
Seitsemännen päivän adventtikirkko
Kansainvälisen unionin päämaja