Raamatunkertomukset aakkosjärjestyksessä askarteluidean kera

Täydennän tätä listaa aina, kun ehdin.

P

Punainen meri jakaantuu kahtia

Jumala teki ihmeen

Ihme on yliluonnollinen, selittämätön asia tai tapahtuma, jonka aiheuttajana pidetään jumalolentoa. Tintoretto, Orjan ihme, 1548.

Lämmittelytehtävä: Kaksi joukkuetta ja keskellä ilmapalloja. Kumpi saa pallot pysymään poissa omalta puoleltaan tietyn ajan kuluessa voittaa.

Tee: Kemiallinen reaktio, jonka avulla vesi jakaantuu kahtia.

MATERIAALIT: Punainen elintarvikeväri, puhdistusalkoholi, matala ruokalautanen, pipetti, pieni vesilasi

KESTO:Noin 5 minuuttia

VALMISTELU:

Ennen luokkaa täytä lasi vedellä ja lisää muutama tippa punaista elintarvikeväriä. Käytä pipettiä kerätäksesi pieni määrä alkoholia. 

MITÄ TEET:

Luokan aikana kaadat pienen määrän punaista vettä ruokalautaselle. Purista sitten pipetillä muutama tippa alkoholia veden keskelle. Vesi erottuu ja muodostaa kuivan pisteen keskelle. Vertaat tätä temppua siihen, kun Jumala jakoi Punaisen meren kansansa ylitettäväksi kuivalla maalla, mutta selität myös, kuinka mahdotonta olisi jakaa valtava meri pipetillä. Lapset myöntävät, että vain Jumala voi tehdä ihmeen.

MITÄ SANOT:

Kuinka moni teistä tuntee kertomuksen Jumalasta, joka jakoi Punaisenmeren vedet? Hyvä, se on yksi tunnetuimmista ihmeistä Raamatussa. Jumala jakoi Punaisen meren, jotta Mooses ja israelilaiset voisivat ylittää sen kuivalla maalla faraon armeijan edessä. Siellä oli todennäköisesti yli miljoona ihmistä. 

Uskoisitko sen, jos sanoisin, että voisin jakaa vettä? No, anna minun näyttää sinulle, että pystyn. Tässä minulla on lasillinen vettä; Kyllä, se on punainen, kuten punainen merivesi. Anna minun kaataa vähän tälle lautaselle. Katso nyt huolellisesti. Minulla on erityinen ainesosa tässä pipetissä. Katsokaa mitä tapahtuu, kun puristan muutaman tipan. Katso, minä erotin veden; Se on kuiva keskeltä ja siinä on tilaa ehkä kahdelle muurahaiselle. 

Jotkut yrittävät selittää Jumalan ihmeitä tieteellä. Ei ihme, että tiede on varsin merkittävä. Se, mitä tein, ei ollut mikään ihme. Voitteko kuvitella jakavanne koko meren tällä tavalla? Ajattele, kuinka suuri pipetin pitäisi olla. Pelkästään sen poimiminen vaatisi ihmeen. Vain Jumala voi tehdä ihmeitä. Tiede, olipa se kuinka merkittävä tahansa, ei voi selittää, kuinka Hän tekee sen. Tiedämme kuitenkin, että se johtuu siitä, että Hän on kaikkivaltias Jumala.

Alla askarteluidea ja täältä pääset tulostamaan ilmaiseksi https://10minutesofqualitytime.com/crossing-red-sea/?epik=dj0yJnU9QTNwSXBEN2dVeFAxekdzQ29HLXpjZFpVczZyd3BWTFEmcD0wJm49a3NpUDFuZWhBTF9UcFdVQUktZ3JHUSZ0PUFBQUFBR1pITUtn