KORTTIPAKKA VANHEMMILLE

Hyvä vanhempi,

Suomen adventtikirkon perhetyön jaostolla on tarjolla uutta materiaalia: Vanhemmuuden keskustelukortit –korttipakka. Korttipakka on täynnä kysymyksiä, joiden on tarkoitus avata keskustelua vanhemmuudesta ja mahdollisuuksien mukaan myös tukea ja vahvistaa vanhemmuuttasi. Korttipakan aihepiirit on valittu sekä kysymykset suunniteltu yhteistyössä Ruotsin, Norjan ja Tanskan adventtikirkon lapsi- ja perhetyön johtajien kanssa. 

Kortit on jaettu kuuteen aihepiiriin:

  1. Visio ja arvot
  2. Perhetausta
  3. Ihmissuhteet
  4. Arkielämä
  5. Usko
  6. Yksinhuoltajille

Materiaali on suunniteltu siten, että sitä voi käyttää monin eri tavoin myös yksin tai ystävän kanssa. Osa kysymyksistä sopii jopa lapsille ja koko perheen kanssa pohdittavaksi. Esimerkkikysymys: ’Jos joku olisi asunut perheessämme viimeisen viikon ajan, mitä hän todennäköisesti pitäisi tärkeimpinä arvoinamme?’ Jos kortteja käyttää myös pienempien lasten kanssa, kysymyksiä voi joutua hieman selittämään, että he ymmärtävät kysymyksen. Kortit ovat kuitenkin ensisijaisesti vanhemmille: olet sitten yksinhuoltaja tai kahden vanhemman taloudessa. Parhaimman tuloksen saat, jos valitset rauhallisen ajankohdan etkä vain kahlaa kysymyksiä läpi vauhdilla.

Tässä joitakin ideoita:

  1. Laita yksi kortti jääkaapin oveen viikoittain. Viikon mittaan voit/te miettiä kysymystä itseksenne ja viikonloppuna voitte valita sopivan hetken kysymyksen vastaamiseen. Paras tulos keskustelulle syntyy, kun molemmat sitoutuvat miettimään kysymystä etukäteen ja sen jälkeen siitä vakavasti keskustelemaan. 
  2. Valitkaa korttipakasta yksi aihepiiri ja viettäkää keskusteluhetki tuon aiheen äärellä. Kysymyksiä per aihepiiri on 8–10. 
  3. Pieni näppärä pakka kulkee mukana matkoilla ja autossa. Ottakaa summassa kortteja ja keskustelkaa.

Ensisijaisesti korttipakan on tarkoitus tukea, joskus niin haastavaakin lajia nimeltä vanhemmuus. Kysymykset auttavat pysähtymään pintaa syvempien asioiden äärelle. 

Korttipakka on nyt lähetetty lahjaksi perheille, joiden yksikin lapsi (0-15v) on Suomen Adventtikirkon lasten rekisterissä. Jos haluat muutkin lapsesi tähän rekisteriin (jos eivät siinä vielä ole), sen voi hoitaa toimistosihteerin kautta. Helena Mäentaka helena.maentaka@adventtikirkko.fi

Korttipakkaa voi myös tilata toimistostamme ja se on myös hyödyllinen ja mukava lahja. Tällaisia kortteja, joissa mietitään perheen arvoja ja uskonkysymyksiä ei itselläni ole tullut aiemmin vastaan. Kortit sopivat käyttöön kaikille uskontokunnasta riippumatta.  Korttipakkaa voi tilata Suomen Adventtikirkon numerosta 03 361 1111.  Hinta on 15 €, joka sisältää postituskulut. 

Vastaa