Sponsorointi

Sponsorituki tapahtumiin ja leireille

Haluamme mahdollistaa kaikille halukkaille osallistumisen Suomen Adventtikirkon lapsi- ja nuorisotyön jaostojen tapahtumiin ja leireille. Ymmärrämme, että varsinkin lapsiperheillä talous on välillä todella tiukoilla. Jos mahdollista, on hyvä miettiä strategiaa, miten säästää jo etukäteen esimerkiksi kesän leirejä varten. Aina toki säästäminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista, siksi haluamme auttaa!

Olemme vuodesta toiseen huomanneet, miten tärkeitä leirit ja tapahtumat ovat niihin osallistuville ja/tai niissä vapaaehtoistyössä oleville. Muistot ja elämykset, joita kesän leirit tarjoavat, säilyvät mielessä pitkään.

Länsimainen yhteiskunta tarjoaa tuskin mitään hengellistä antia. Koulut eivät ole enää mukana vahvistamassa lastemme kristillistä identiteettiä. Vastuu hengellisestä kasvatuksesta on siirtynyt yhä enemmän perheille itselleen; missä se tärkein kokonaisvaltainen kasvatustehtävä toki onkin. On hyvä aika ajoin miettiä, mitkä arvot ohjaavat perheemme vapaa-ajan valintoja. Haluammeko uskomme kasvavan ja lastemme kristillisen identiteetin vahvistuvan? Priorisoimalla hengellisiin tapahtumiin ja leireihin vahvistat lastesi uskoa omaan Luojaansa ja Pelastajaansa. Voiko tärkeämpää asiaa olla?

Ole rohkeasti yhteydessä, jos taloutesi tai perheesi talous on tiukoilla (eikä tarvitse olla työtön), että ilman sponsoritukea osallistuminen ei olisi mahdollista. Tässä toimintaohjeet:

1. Leireillä tai tapahtumissa ohjaajana toimiminen antaa mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi työtä vastaan. Jos tämä olisi sinulle mahdollista, kysy tapahtuman järjestäjältä tai leirinjohtajalta, onko vielä vapaita paikkoja. Tätä emme kuitenkaan suosittele, jos osallistuisit yksin lastesi kanssa, sillä lapsesi tulee olla etusijalla ja ohjaajan tehtävissä tämä ei ole aina mahdollista. Joskus on myös tärkeää vain osallistua ilman ohjaajavastuita.

2. Ole yhteydessä paikallisseurakuntasi pastoriin/rahastonhoitajaan/johtokuntaan. Kerro, mihin tarvitset taloudellista tukea, mikä on osallistumismaksu ja kuinka paljon itse pystyt maksamaan.

3. Kaikilla paikallisseurakunnilla ei ole ylimääräistä rahaa ja jos vastaus on ”valitettavasti emme voi tukea”, siirry kohtaan 4.

4. Käänny Teuvo Miettisen säätiön puoleen, harri.saarinen@adventtikirkko.fi, ja kerro samat asiat kuin kohdassa 2. Huomioithan, että anomukset tulee lähettää vähintään viikkoa ennen leirin/tapahtuman alkua. Myöhässä tulevia anomuksia ei käsitellä.