Kerho-ohjelma

2021-2022: Koivun vuosi
2022-2023: Ilveksen vuosi
2023-2024: Kielon vuosi
2024-2025: Joutsenen vuosi

Polunkävijöiden kerho-ohjelma koostuu neljän vuoden kiertävästä kerho-ohjelmasta. Kerhovuodet on nimetty seuraavasti: ilves, kielo, joutsen ja koivu.

Kerho-ohjelmia on vuodelle 14. Lisäksi joka vuosi on syytä kerrata teräaseiden käyttö, joten PKS-passin suorittaminen on 15. kerhokerta. Jos kerhonne kokoontuu vuoden aikana useammin, voitte keksiä omalle ryhmällenne sopivia aiheita lisäksi. Ideoita ovat esimerkiksi kädentaidot, musiikki ja ilmaisu, urheilu, retket ja vierailut, PK-jumalanpalvelukset sekä harrastemerkit.

Kerhoja on neljässä aihealueessa:
TP = totuuden perintö (Raamattu-aiheet)
VI = vastuullinen ihminen (ihmisen ja luonnon hyvinvointi)
LT = luonnon tuntemus
ET = erätaidot

Jokaisen kerho-ohjelman loppuun on merkitty aiheeseen liittyviä harrastemerkkejä. Näitä voi hyvin aloittaa suorittamaan kerhossa ja suorittaa loppuun kotona tai seuraavassa kerhossa.

Suunnitellessasi kerhoja, hyödynnä seurakuntalaisten, ystäviesi ja alueen yhdistysten osaamista. Sinun ei esimerkiksi tarvitse osata tunnistaa lintuja itse, pyydä tähän kerhoon joku, joka on aiheesta innostunut. Isona apuna saattaa toimia myös erilaiset puhelimen sovellukset tai tietokoneohjelmat.

Kerho-ohjelma sisältää yhden lähestymistavan kerhon aiheeseen. Voitte toki käydä aihetta läpi jollakin toisellakin tavalla. Tavoitteena kuitenkin olisi, että kaikki kerhot Suomessa käsittelisivät kyseisen kerhovuoden teemat. Opittua testataan kansallisissa tapaamisissa kuten talvitaitotapahtumassa ja kesäleirillä.

Kun testaat suunnitelmia ja saat hyviä ideoita siitä, miten kerhosuunnitelmasta saisi entistä paremman, ota yhteyttä ja ideasi tai muutosehdotuksesi voidaan lisätä kerhorunkoon. Tehdään näistä yhdessä parhaita mahdollisia kerho-ohjelmia!

Kiitos, kun olet mukana polunkävijätoiminnassa! Teet tärkeää työtä nuorten ja Jumalan valtakunnan hyväksi!