Present

KRISTILLINEN NUORTENTAPAHTUMA TOIVONLINNASSA, SUOMEN KRISTILLISELLÄ YHTEISKOULULLA KAARINASSA.

PRESENT kutsuu kaikki nuoret tervetulleiksi Toivonlinnaan! PRESENT on nykypäivää. Se on lahja. Se on läsnä. Jumalan valtakunta on PRESENT – läsnä TÄSSÄ ja NYT. Sinun elämässäsi!

Tapahtumaan vapaa pääsy! Majoitus ja ateriainfot alempana.

PRESENT 2020 OHJELMA julkaistaan maaliskuussa.

PUHE

Marjukka Ostrovljanovic

”Olen kotoisin Piikkiöstä, mutta Englannissa (Newbold Collegessa) opiskeltua tie veikin Libanoniin ja sieltä Saksaan. Tällä hetkellä olen seurakuntapastorina Regensburgissa, Saksan Baijerissa. Mulla on 2 lasta, Benny ja Elli, ja yksi pastoripuoliso Mike. Arki on aikamoista taiteilemista aikataulujen kanssa kun molemmat tekee pastorintyötä omissa seurakunnissaan, mutta on myös aivan mahtavaa olla Jumalalle täyspäiväisesti töissä! 🙂

Jumala on ollut mulle se elämän kaikkein tärkein juttu lapsena ja varsinkin sitten 16-vuotiaasta lähtien, kun hänet vaikeassa elämäntilanteessa todella kohtasin. Siitä lähtien mun päämääräni on ollut oppia tuntemaan Jumala ja tutustua siihen millainen hän on, mikä hänen tahtonsa on ja mitä hän mulle Sanassaan haluaa sanoa.”

YLISTYS

The AYC Band on Lahdessa kesällä 2021 järjestettävän Euroopan nuoriskongressin ylistyshouseband.

KANAVAT

Perjantaina 18.00

Ilmastonmuutos. Miten reagoin?
– Evita Ilola
Tuleeko meidän olla huolissamme ilmastonmuutoksesta? Pitäisikö meidän toimia vai antaa asian olla? Mitä Raamattu sanoo? Tervetuloa keskustelemaan ilmastonmuutoksesta.

Lopunajan tapahtumat I
– Timo Flink
Tarkastellaan yhdessä Ilmestyskirjan keskeisiä ajatuksia lopun ajasta. Ihmetellään mm. pedon merkkiä ja Jumalan kansan matkaa hengellisestä Egyptistä taivaalliseen Kaanaan maahan.

Seksuaalivähemmistöt: Miten tuen ystävää?
– Rauno Vartiainen & Kerttuli Giantzaklidis
Keskustelemme mm. seuraavista kysymyksistä: Mitä tehdä ja sanoa, kun ystäväni tai minulle muu rakas henkilö kertoo olevansa homo, lesbo, biseksuaali tai transhenkilö? Miten voin osoittaa rakkautta ja tukea silloinkin, kun minun on vaikeaa ymmärtää ystäväni kokemusmaailmaa?

Hengellisen elämän kultainen keskitie
– Sakari Vehkavuori
Kanavan kuvaus julkaistaan myöhemmin.

Sapattina 10.30

Hengellinen sodankäynti
– Markku Heinänen*
Sinut on kutsuttu armeijaan. Viimeinen ratkaiseva taistelu on käynnistymässä hyvän ja pahan välillä. Sinut on kutsuttu myös voittamaan. Tosin vihollinen tietää, miten saa sinut riisuttua aseista, niin ettei sinusta ole vastusta. Meillä on sisäpiirin tietoa ja käytössämme salainen ase, jolla voittomme on taattu. Haluaisitko tietää, miten sinusta tulee voittaja viimeisessä taistelussa? Lisäarvoa tuottaa se, että kenraalimme on luvannut, ettei sinun tarvitse pelätä, kun olet lähellä Häntä taistelukentällä, saat sisäisen rauhan ja avoimen yhteyden ylipäällikköön, sillä sinua ei jätetä yksin. Jaan sinulle voiton salaisuuden!

* Markku Heinänen on kaksi kertaa määrätty vangittavaksi uskonsa tähden. Hän työskenteli lääkintälähetystyössä Väli-Amerikan sademetsissä. Palattuaan Suomeen vaimonsa Amyn kanssa, hänet määrättiin upseerikoulutukseen Vaasan rannikkopatteristoon tulenjohto- ja mittaustehtäviin, mutta palveli lopulta ilmailuhallituksen lentopelastuskoulutuksen kurssisihteerinä. Markku asuu nykyään Mikkelissä, entisessä maajoukkojen päämajakaupungissa ja valmistelee lääkintälähetyskoulun avaamista.

Miten tulkita Raamattua oikein
– Kennet Engblom
Kanavan kuvaus julkaistaan myöhemmin. 

Kristityn Identiteetti
– Atte Helminen
Mitä kristillisyys merkitsee käytännössä? Miten kristityn erottaa muista?

Lopunajan tapahtumat II
– Timo Flink
Tarkastellaan yhdessä Ilmestyskirjan keskeisiä ajatuksia lopun ajasta. Ihmetellään mm. pedon merkkiä ja Jumalan kansan matkaa hengellisestä Egyptistä taivaalliseen Kaanaan maahan.

Seurustelu ja ihmissuhteet
– Heidi & Mika Leppänen
Kanavan kuvaus julkaistaan myöhemmin. 

SUPEREDULLINEN TAPAHTUMAPAKETTI 50 € sis. majoituksen omilla lakanoilla ja tapahtuman kaikki ateriat.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan 8.4. mennessä!

TAPAHTUMAPAIKKA

Toivonlinna – Suomen kristillinen yhteiskoulu
Toivonlinnantie 630
21500 Piikkiö, Kaarina

TERVETULOA – toivottelee Kerttuli, Essi, Jani & PRESENT–tiimi